چهارشنبه 11 تير 1404 | Wednesday, 02 July 2025
0
يکشنبه 29 خرداد 1401-8:42

خاطرات دوران اصلاحات به روایت محمدعلی ابطحی، قسمت هجدهم

خاطرات دوران اصلاحات به روایت محمدعلی ابطحی، قسمت هجدهم

۲۵ آبان ۷۶

‎ امروز در حضور رئیس جمهور جلسه‌ای با شرکت آقایان نوری‌، مهاجرانی‌، موسوی لاری‌، معین‌، تاج‌زاده و حجاریان تشکیل دادیم تا درباره مسائل پیش آمده در قم بحث کنیم‌. آقای خاتمی معتقد است سخنرانی روز جمعه آقای منتظری موجب دعوا و درگیری در سطوح بالا خواهد شد. رئیس جمهور خبر داد که «دیشب گفته‌ام کسی حق تعرض به آقای منتظری را ندارد، هرچند که معلوم نیست به حرف من عمل شود». ضمنا از منتظری و سروش گلایه کرد که ملاحظه شرایط فعلی را نمی‌کنند. نوری گفت که دولت ابزار‌های لازم برای برقراری نظم و امنیت را در اختیار ندارد زیرا وزارت اطلاعات‌، نیروی انتظامی و قوه قضائیه با دولت همکاری نمی‌کنند. نوری خبر داد که جناح تندرو شش گروه تشکیل داده و پروژه «نصر بالرعب‌» را پیش می‌برد. مهاجرانی هم معتقد است که باید کاری کرد تا نیروی انتظامی کاملا در اختیار وزارت کشور قرار بگیرد. همچنین باید مردم بیشتر در جریان وقایع قرار گیرند. قرار شد جمعی متشکل از تاج‌زاده‌، عباد، مسجدجامعی و خسرو تهرانی موضوع را بیشتر بررسی کنند و گزارش جامعی ارائه دهند.

‎ دیشب آقای یزدی (رئیس قوه قضاییه) خبر داد که هشت جنازه مثله شده پیدا شده است‌. به نظر نمی‌رسد این ماجرا ریشه سیاسی داشته باشد اما قطعاً تأثیرات سیاسی خواهد داشت‌. امروز رئیس جمهور در نامه‌ای وزیر اطلاعات را موظف کرد که به ناامنی‌های اخیر رسیدگی کند:

‎ «جناب آقای دری‌!
‎ با سلام‌
‎ کم و بیش گزارش‌هایی از رفتار‌های نسنجیده با مردم از گوشه و کنار می‌رسد. صرفنظر از بعضی ناامنی‌ها، سرقت‌ها و کشتار‌ها، رفتار نادرستی که با همسر یکی از سفیران عربی شد سخت نگران کننده است‌. وزارت اطلاعات باید دقیقاً در جریان باشد و به موقع گزارش‌ها را تهیه و در جهت اعمال حاکمیت دولت ما را یاری کند. سریعاً با هماهنگی وزارتخانه‌های خارجه و کشور مسأله را رسیدگی و نتیجه را گزارش کنید.
‎ خاتمی
۲۵ / ۸

‎ رونوشت‌: آقایان نوری و دکتر خرازی جهت پیگیری‌. »

‎ امروز گزارش آقایان شوشتری و مروی درباره تخلفات قانونی صورت گرفته در جریان رسیدگی به پرونده‌های شهرداری نیز رسید. رئیس جمهور جمهور در تاریخ یازدهم شهریور ۷۶ طی حکمی شوشتری و مروی را به نمایندگی از خود مأمور رسیدگی همه جانبه به شکایت‌های شهرداری تهران کرده بود و آن‌ها پس از دو ماه و نیم گزارش خود را ارسال کردند. (متن گزارش در خاطراتم هست که به دلیل طولانی بودن در اینجا نمی‌
آورم)‌.

دوشنبه ۲۶ / آبان / ۷۶
‎ مطابق اخبار رسیده‌، دیروز آقای استادی‌، مدیر حوزه علمیه قم‌، طی گفت‌وگویی سعی کرده مانع تدریس آقای آذری‌قمی در مدرسه فیضیه شود و به‌ایشان گفته چون حضور شما در مدرسه موجب تشنج می‌شود، در منزل خود تدریس کنید. آقای آذری‌قمی هم پاسخ داده که «تقاضای شما را قبول نمی‌کنم زیرا مسأله درس گفتن نیست‌، مسأله آمدن به فیضیه است‌... من فقط در یک صورت نمی‌آیم‌، آن هم اینکه آقای خامنه‌ای بنویسد نیا. »
‎ آقای سید احمد خاتمی‌، از مدرسین جدید وتند حوزه قم‌، نیز در جلسه درس خود درباره ماجرا‌های اخیر قم صحبت کرده‌: «هدف از این تحرکات براندازی است‌، هم نسبت به شخص مقام معظم رهبری و هم اصل ولایت فقیه‌. طلاب باید هوشیار باشند... من آقای منتظری را می‌شناسم‌، ‌ایشان معمولاً با دلیل و برهان صحبت می‌کند. این سخنرانی هتاکانه از آقای منتظری‌ای که ما می‌شناسیم‌، نیست‌... آقای منتظری روی رهبریت و مرجعیت مقام معظم رهبری بحث کرده و گفته‌ایشان اصلاً صلاحیت فتوا ندارد، رهبری باید نظارت داشته باشد. حال آنکه وقتی خود آقای منتظری قائم مقام رهبری بودند در ریزترین امور دخالت می‌کردند، حتی آقای انصاری را مسئول زندان‌ها کرده بود و‌ایشان در زندان با منافقین ملاقات کرده بود و گفته بود اگر به شما یک تلنگر زدند به ما گزارش کنید تا رسیدگی کنیم‌. »

سه‌شنبه ۲۷ / آبان / ۷۶
‎ در جلسه دیدار وزیر مسکن و شهرسازی یمن با رئیس جمهور شرکت کردم‌: یک دیدار معمولی و دیلپماتیک‌.
‎ سخنرانی آقای منتظری بازتاب وسیعی داشته و افراد مختلف نسبت به آن واکنش نشان داده‌اند. امروز آیت الله سید محمود هاشمی‌، عضو فقهای شورای نگهبان‌، نیز در درس خارج فقه خود به همین موضوع پرداخته‌: «... این آقایان منافع شخصی مبتذل و بی‌ارزش خود را مورد توجه قرار داده‌اند... حمایت از اصل مهم ولایت فقیه یک فریضه واجب دینی است‌...


به اشتراک بگذارید: